A honlap keletkezésének háttere

 

Az ok amiért honlapszerkesztésre adtam a fejem:

Kisiskolás korom óta rajongok a tigrisekért és először barátnőimmel karöltve határoztuk el, hogy másokkal is megszerettetjük a csíkos macskákat. Később az ő lelkesedésük lehanyatlott, de én töretlenül sok időt töltöttem azzal, hogy a tigrisekről olvassak. Nem találtam egy olyan magyar oldalt se, ahol az összes alfaj egy helyen meglenne. Így késztetést éreztem, hogy az enyém legyen az első ilyen. Kisebb-nagyobb megszakításokkal közel két évembe telt, hogy összeszedjem ezeket az infókat: könyveket bújtam, fordítottam.

Mára kibővítettem a tigrisekre beszűkült látóköröm a többi nagymacskára, és folyamatosan képzem magam a kismacskák világát illetően is.

 

 

Tigriscsík
2004-2006

 

A honlap szerkesztésnek hárman álltunk neki 2004 augusztusa körül. Majd később a negyedik barátnőnk is csatlakozott.

Az oldal elég kezdetleges. Tartalmát tekintve a szibériai tigrist emeltük ki, majd kiterjesztettük némi macskás információkkal. A tigriseken kívül felkerült pár állatalunk kedvelt állat leírása (pl: kispanda, kacsacsőrű emlős), néhány állatos vers és hasonlók. A szövegeket inkább csak összeválogattuk az internet és a Csodálatos állatvilág gyűjthető számaiból. Próbálkoztunk a magunk szavaival megfogalmazott ismertetőt összehozni kisebb-nagyobb sikerekkel.

Körülbelül egy év elteltével fordulatot vett az oldal. A központi szerepet az állatok helyett a vámpírokat, az akkori kedvenc könyvsorozatunk főszereplői vették át. A későbbiekben ez nem is fordult vissza.

Az oldalt szerkesztését 2006 júniusában fejeztem be.

www.tigriscsik.gportal.hu

Alkonyat

 

Ez egy meg nem valósított honlap-terv. Szerettünk volna (változatlanul 4-en) egy honlaprendszer kiépíteni. Terv szerint három nagy témával foglalkozott volna. A Tigrisekkel, a vámpírokkal és más misztikus lényekkel.

A tigrises rész megvalósításával kezdtük. Információkat gyűjtöttünk, immár több leírás alapján dolgoztuk fel az adatokat. Sikeresen összeszedtünk külön az alfajokról képeket és leírásokat is. Találtunk egy angol honlapot (Lioncrusher), ami hihetetlen részletességgel foglalkozott minden állattal. Nagy sajnálatomra, mára ez az oldal megszűnt.

Az oldal felépítését a két barátnőnk bátyjának köszönhettük. Amit viszont sose töltöttünk fel az internetre.

Feketetigris

2008-2013

 

Mivel az Alkonyat honlapunk nem indult be, de voltak különböző jegyzeteink és leírásaink, úgy gondoltam nem hagyom őket veszendőbe. Így 2008 júliusában létrehoztam egy saját weboldalt, amit ezekkel az írásokkal töltöttem meg. Valamint új fajokkal egészítettem ki az oldalt. A Feketetigris szerkesztése közben egyetemre jártam és emiatt egyre kevesebb időm és energiám maradt a folyamatos fejlesztésére. Az utóbbi években inkább csak fenntartottam.

Az oldal statisztikája alapján az összes látogatóm száma megközelíti a 150.000-et. Napi szinten ~145-en nyitják meg. A google keresőrendszer találatai között igen jó helyen szerepel az oldalam. Ezek az eredmények nagy örömöt jelentenek számomra. De az oldal átköltöztetése mellett döntöttem. 

Sajnálatomra a tárhely tulajdonosa egyre több és egyre nagyobb reklámfelületekkel ajándékoztam meg a látogatóimat. És a menürendszer se teljesítette minden elvárásomat. Ezért 2013-ban új szolgáltatót kerestem.

Terv szerint 2013 év végéig lesz elsődleges honlapom a Feketetigris.

www.feketetigris.eoldal.hu